Thënie për shoqërinë

-Shoqëria është si ajri, e nevojshme për frymëmarrjen, por e pamjaftueshme për jetën.

-Ai që dëshiron të përmirësojë shoqërinë, duhet të fillojë me veten.

-Mos u shiko në pasqyrë, por kërko veten tënde midis të tjerëve dhe njihe.

-Koprracit i mungojnë njësoj si ajo që ka, edhe ajo që s’ka.

-Nga morali di vetëm se e moralshme është ajo pas së cilës ndihesh mirë, kurse e pamoralshme ajo pas së cilës ndihesh keq.

-Ekzistojnë momente kur çdo gjë të duket e zezë. Mos u brengos, do të kalojnë.

-Mos mendo se sheh vetëm pse i ke sytë çelur.

-Çdo gjë që është e vlefshme për njerëzimin, është edhe fisnike.

-Më mirë të meritosh e të mos fitosh, sesa të fitosh e të mos e meritosh.

-Lepuri mendon se çdo sulm është përgatitur kundër tij.

-Miku më i madh i së vërtetës është koha, ndërsa armiku më i madh është paragjykimi.

-Mbani mend: nga të gjitha plagët, të pashërueshme janë ato që burojnë nga gjuha, shikimi me përbuzje dhe tallja.

-Ata që nuk e mbajnë mend të kaluarën, janë të dënuar ta përsërisin atë.

Postime të ngashme

%d bloggers like this: