Sikur ta dinim sa të pasur jemi!

Një ditë, një person shkon te një dijetar dhe i ankohet se ishte i varfër, se kishte shumë telashe dhe se nuk e donte më jetën. Dijetari i thotë: “A do t’i jepje sytë në këmbim të 1000 dërhemëve? Ai iu përgjigj: “Sigurisht që jo.” “A do t’i jepje duart dhe këmbët në këmbim të 1000 dërhemëve?” Ai iu përgjigj sërish: “Pa dyshim që jo.” Dijetari e pyeti sërish: “A do të zgjidhje çmendinën në këmbim të 1000 dërhemëve?” Burri përsëri përgjigjej se një gjë të tillë nuk do ta bënte kurrë. Atëherë dijetari i thotë: “A nuk turp nga vetja? E pranon se Allahu të ka dhënë gjithë këto dhurata të çmuara, të cilat nuk i blen dot asnjëherë dhe vazhdon të ankohesh!”

Postime të ngashme

%d bloggers like this: